/ Laboratoire Genevrier IDUNE 0,8%, 1,6% és 2,0% | pharmagroupag.hu Laboratoire Genevrier IDUNE 0,8%, 1,6% és 2,0% – pharmagroupag.hu

.

FőoldalTermékek

Laboratoire Genevrier IDUNE 0,8%, 1,6% és 2,0%

június 1 2015

0

Laboratoire Genevrier IDUNE 0,8%, 1,6% és 2,0%

A hialuronsav a szervezetben természetes módon előforduló anyag, főként a bőrben és bőr alatti szövetekben. A szervezetben lévő hialuronsav az öregedés folyamán természetes úton lebomlik. Az IDUNE biorevitalizáló anyag egyedi formula alapján készült, nem állati eredetű, természetes hialuronsav, amelyet az arc olyan területeinek a kezelésére fejlesztettek ki, amit a fenti lebomlási folyamat a legerősebben érint.

Hatásmechanizmus:
Az IDUNE az arc biorevitalizációs folyamatainak serkentésével  fejti ki a hatását. A termék teljesen beépül a szövetekbe és részt vesz ezután a természetes öregedési ciklusban.

Indikációk:
Az IDUNE  fő indikációs területe a szemkörnyék apró redőinek feszesítése, az arc és a dekoltázs általános kontúr emelése és revitalizációs folyamatainak javítása. Későbbi, stabilizált hialuronsavas beavatkozások előkészítése, két kezelés közötti időtartam meghosszabbítása. A komplikáltabb hibák nehezebben korrigálhatók. A szükséges korrekció mértéke és időtartama a kezelés típusától, a kezelendő szövet tulajdonságaitól, a beadási mélységtől és technikától függ.

Figyelmeztetés:
Az IDUNE szigorúan orvos vagy megfelelően képzett kozmetikus által használandó szer. Kizárólag intradermalisan  alkalmazható, intravaszkuláris beadása tilos. Az IDUNE egyszer használatos eszköz. A fecskendő, a tű és a megmaradt termék használat után megsemmisítendő. Az egyszer használatos fecskendők és tűk újbóli felhasználása súlyos fertőzés- és vírusveszélyt jelentenek a lakosság számára. A visszamaradt termék felhasználása fokozhatja az ismert mellékhatásokat. Ha a doboz sérült, az IDUNE nem sterilizálható újra és nem használható fel.

Elővigyázatossági szabályok:
Az intradermális beadásra vonatkozó használati előírás szigorúan betartandó. Az injekció beadása előtt ellenőrizze, hogy az injekciós tűben nem maradt-e légbuborék. A kezelés után a kezelt területet extrém hőhatástól, melegtől-hidegtől óvni kell, minimum a kezdeti ödéma és bőrpír megszűnéséig.

Nemkívánatos mellékhatások:
A duzzanat megszűnése spontán folyamat, bőrbe adott injekció után általában 1-2 nap. Ennek ellenére másodlagos reakciók is előfordulhatnak a kezelt területen illetve környezetében, általában a beadást követő 4 hét alatt. Ezek bőrpír, ödéma, tapintható csomó képződése, megkeményedés ,véraláfutás, fájdalom, viszketés, fokozott érzékenység. Ritkán granulómák alakulhatnak ki. Ezek a jelenségek általában 1-2 hét alatt megszűnnek. Amennyiben tartósan fennállnak, a kezelést meg kell szakítani, és orvosi konzultáció szükséges.

Az injekciós technika okozta nemkívánatos hatások:
Az anyag vérerekbe történő véletlen bejuttatása érelzáródást okozhat ennek következményeivel. Túl mélyre adott injekció a hialuronsav gyorsabb felszívódását, ennek következtében rövidebb hatástartamot eredményez. Túl felszínesen adott injekció a bőr kifehéredését okozhatja. Ebben az esetben az injekció adását azonnal be kell fejezni, és az érintett terület masszírozása javasolt a normál bőrszín visszatéréséig.

Kölcsönhatások és ellenjavallatok:
Az IDUNE nem használható más implantátummal együtt, kivéve a termékcsalád többi tagját. A kezelés előtt és/vagy után a páciens bőrének megtisztítására nem ajánlott kvaterner ammóniumsók vagy klórhexidin használata, mivel fennáll a hialuronsav kicsapódásának veszélye a gélben. Ezen kívül nem használható terhességben, szoptatás ideje alatt és gyermekkorban. A kezelt területen zajló kóros folyamat, gyulladás vagy hasonló sérülés esetén szintén nem használható. Egyéb fennálló orvosi kezelés esetén az injekció adása mérlegelendő. Az IDUNE beadása nem javasolt UV sugárzásnak való kitétel, kémiai hámlasztás, vagy egyéb, erős bőrreakción alapuló kezelés előtt vagy után.

Alkalmazása
Mezoterápia, apró ráncok,szemkörnyék, biorevitalizálás, hydrolift rejuvenáció

Gyártó : Laboratoires Genevrier – France

laboratoire-genevrier-idune-600

Comments

0